Τοποθεσία

Αγία Πελαγία
_____________ 

Η Αγία Πελαγία είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με υπέροχη αμμώδη παραλία. Στο χωριό θα βρείτε πολλά καταστήματα, μπαρ, ταβέρνες και καφετέριες. Ο μεγάλος βαθύς όρμος της Αγίας Πελαγίας περιβάλλεται από το μικρότερο λιμανάκι της Λυγαριάς στα ανατολικά και τον κόλπο Μονοναύτη στα δυτικά.

Το χωριό Fodele / Μουσείο El Greco (10 λεπτά με το αυτοκίνητο)
_____________

Η παράδοση δημιούργησε ότι ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Ελ Γκρέκο γεννήθηκε στο Φόδελε. Εδώ, ένα μικρό μουσείο είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Κάτω από ένα πλατάνιο 1000 χρόνων θα βρείτε επίσης ένα μνημείο του μεγάλου ζωγράφου. Το χωριό είναι όμορφο, περιτριγυρισμένο από μια φυσική όαση.

Το παλάτι της Κνωσού
_____________


Η Κνωσός, το περίφημο μινωικό ανάκτορο, βρίσκεται 5χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Η Κνωσός είναι το μνημειώδες σύμβολο του μινωικού πολιτισμού, λόγω της κατασκευής του, της χρήσης πολυτελών υλικών, αρχιτεκτονικού σχεδίου, προηγμένων οικοδομικών τεχνικών και κλίμακας.

Ηράκλειο Πόλη
_____________

Η πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Φιλοξενεί τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το Ανάκτορο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης. Πολλοί πολυσύχναστοι πεζόδρομοι, καταστήματα και αγορές με τοπικά προϊόντα περιμένουν!